28-04-19 / Kullens Fyr (& friends from SkALD)

We hebben nog een balfolk-evenement! We starten met een dansinstructie van Claire Goujot. Daarna gaan de voeten van de vloer op de vrolijke muziek van Kullens Fyr (& friends from SkALD).
Dit optreden was oorspronkelijk geboekt als een duo optreden, maar de samenwerking met the Double Duo en SkALD beviel zo goed, dat de bands besloten om als een vijftal naar Nederland te komen.

Kullens Fyr is genoemd naar de vuurtoren in het Skagerrak, tussen Zweden en Denemarken, bij Helsingborg. Na een vakantie in Zweden en Bretagne waren Johannes Schiefner en Annika Höhn zo onder de indruk van de mensen, de natuur en de muziektradities daar, dat ze besloten er zelf mee verder te gaan. Ze ontdekten dat de klarinet en de nyckelharpa prachtig samenklinken en dat klarinet met piano een krachtig geluid neerzet. Met die pracht en kracht hebben ze muziek uit beide tradities gearrangeerd. Later vulden ze dat aan met meer gangbare balfolk-tunes. Ze spelen vooral voor dansers, die er goed mee uit de voeten kunnen.

Zowel Annika als Johannes kunnen bogen op een schat aan muzikale ervaring, binnen en buiten de folkmuziek. In Kullens Fyr verdelen ze de taken: Annika speelt klarinet en zingt, Johannes bemant de piano, de nyckelharpa en de uilleann pipes en zingt af en toe ook. Ze komen voor ons uit Duitsland, dus mis het niet!

Website: SkALD
Website: Kullens Fyr

Zondag 28 april 2019 – 15:00 uur
Kaarten: Klik