Folkpodium? Wat is dat?

Folkpodium Zeist biedt een podium aan zowel beginnende als gevestigde folk-muzikanten, uit de regio, uit de rest van Nederland en uit het buitenland. Op die manier zetten we folk nog meer op de kaart in Zeist en omstreken, zodat deze muziek meer mensen bereikt.

We werken vanuit het Torenlaan Theater. Dat is een prachtig podium in een bijzondere zaal. We bieden één keer per maand een folkconcert en één keer per maand een Irish Night.

Luister hier naar één van onze interviews in het programma Kamuze van Radio Slotstad:

Folkconcerten

Elke vierde zondag van de maand kun je naar een folkoptreden komen kijken en luisteren. Het begint om 15:00, de zaal is om 14:30 open.

Irish Night

Elke tweede vrijdag van de maand kun je genieten van Irish Night. Hierbij treden bands op met vooral Keltisch repertoire, in een ontspannen kroegsetting vanaf ongeveer 20:30 uur. Je kan ondertussen genieten van een drankje (Guinness!) en niemand kijkt vreemd op van luid applaus of een compliment aan de band tussendoor. Verschillende bands vinden het leuk om voorafgaand aan hun optreden, of juist achteraf, samen te spelen met meer muzikanten in een sessie. Dat laten we dan op tijd weten, zodat je je instrument kan meenemen.