11-04-2020/ Danny Guinan & Ed Veltrop – CANCELLED!

Danny Guinan is geboren en getogen in Ierland. Hij kreeg daar landelijke bekendheid als frontman van zijn succesvolle band Speranza. Vervolgens maakte hij de oversteek naar Nederland en vestigde zich in Haarlem. Hij nam zeven solo albums met eigen songs op en toerde jarenlang door onder meer Europa, de VS en zelfs China. Guinan deed ook voorprogramma’s voor Luka Bloom en Pogues
frontman Shane McGowan. In Nederland en België volgden honderden live optredens op pop- en folkpodia, in theaters en op festivals. Hoogtepunten waren onder meer optredens in Paradiso en een legendarisch concert in het Concertgebouw in Amsterdam.

Vandaag de dag verkiest Guinan meer dan ooit de kwaliteit ten opzichte van de kwantiteit. Het aantal optredens op een toerlijst zegt hem niet zoveel meer. Hij kies voor de sfeer en de samensmelting van de artiest, muziek en het publiek. Ook zijn band heeft hij flink uitgedund. Hij laat zich vergezellen door Ed Veltrop op piano en toetsen, met wie hij ook in de Ierse folkband O’Dreams speelt. Deze combinatie zorgt ervoor, dat Danny de zeggingskracht van zijn songs nog beter kan overbrengen.

Nieuwsgierig? Kijk op zijn facebookpagina

Vrijdag 11 april 2020 : 20:30 uur
Kaarten: Klik