23-02-2020 / Trio Lanyok

Trio Lanyok speelt muziek uit de Balkan- en zigeunermuziek. Naast Hongaars en Roemeens werk vertolken de muzikanten klezmermelodieën en ander moois.

In dit trio komen de verschillende muzikale persoonlijkheden goed tot hun recht. Ze mengen zich tot een kleurrijk palet van Balkanmuziek. Een concert van Lanyok is altijd weer een feestje: melancholisch, intiem en opzwepend!  Het trio bestaat uit de Leidse violiste Marjolijn Mellema, de Groningse accordeoniste Moniek Bollen en de Amsterdamse cimbaliste Pit Hermans. Het Trio heeft als gast de zangeres Yvet Anna uitgenodigd.

Zangeres Yvet Anna werd door haar Hongaarse oma Arany Virág, Gouden Bloem, genoemd. Samen waren ze te gast op een nachtelijk Zigeunerfeest, midden in het bos en de Primás speelde voor de kleine Yvet zijn mooiste melodien. Sinds die dag is haar liefde ontstaan voor de muziek uit Oost Europa: Hongaars, Roma, Balkan en Yiddish. Na veel reizen, platen draaien, concertbezoek, Gipsy festivals, en workshops zingt ze bij   ‘Di Sheyne Sisters’  Yiddish repertoire, met haar eigen Band Caffe Centrall een mix van Chansons, Balkan en Russisch en met diverse ensembles als gastzangeres.

Nieuwsgierig? Kijk op hun website

Zondag: 23-02-2020 : 15:00 uur
Kaarten: Klik