08-05-2020 / Fling – CANCELLED!

Fling speelt Ierse traditionele muziek op briljante wijze . Diep geworteld in traditie, ontworstelen de traditionals en eigen composities door eigenzinnige aanpak de platgetreden paden. De afgelopen acht jaar reisde Fling met verschillende muziekprogramma’s en zeer veel succes langs de theaters van Nederland. Na jaren van theaterzalen brengt Fling nu een nieuw en intiem programma. Dit programma is op maat gemaakt voor kleinere podia. Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten. Het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang. Om die reden wordt ze veel gevraagd als docent. Ze heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Nieuwsgierig? Check hun website

Vrijdag 8 mei 2020 – 20:30 uur
Kaarten: Klik

(foto: E.H.J. ‘t Hart)